Technische keuring voor motoren

Technische keuring / controle voor motoren vanaf 2022.

De kogel blijkt door de kerk te zijn. Een technische keuring of controle voor motorfietsen staat ons te wachten vanaf 2022.
Een periodieke technische controle voor gemotoriseerde tweewielers was al eerder verplicht in Duitsland, Italië en Luxemburg. Frankrijk, Nederland en België zijn zowat de laatste Europese landen waar dat niet het geval is. Een technische controle kan niet langer uitgesteld worden. Het is een Europese verplichting die moet ingevoerd worden, ten laatste in 2022.

Voor 1 januari 2022 moet er een wetgeving rond een periodieke technische controle ingevoerd worden. Aangezien deze wetgeving in België een regionale materie is, zal die keuring waarschijnlijk kunnen verschillen van gewest tot gewest.

Minimum controlepunten.

Een minimum aan controle zal de inspectie van banden en remmen zijn. Het elektrische gedeelte zoals verlichting en het geluidsniveau zullen wellicht ook aan een inspectie onderworpen worden. Bovendien, als men van auto’s en vrachtwagens de emissies controleert, waarom dan niet van motorfietsen? Op die Maier kunnen de overheden zich meteen ook in staat stellen om de technische staat van motorfietsen aan de toegankelijkheid van Lage Emissiezones (LEZ) te koppelen, iets wat momenteel nog niet het geval is!

De Vlaamse minister van Mobiliteit en het departement Mobiliteit en Openbare Werken in Vlaanderen zal zich over de toekomstige wetgeving moeten buigen. Na 10 jaar uitstel lijkt ontsnappen aan deze Europese richtlijn niet meer mogelijk.

meer leuke artikels ? lees ze op onze pagina.