Ride-on tire protection

Ride-on hightech bandengel verhoogt veiligheid voor motorrijder

Sta niet meer stil bij een lekke band met Ride-On in je banden!!
Een lekke band of klapband met de motor kan bijzonder gevaarlijk situaties opleveren. De combinatie van een langzaam lek met verhoogde temperatuur in de band verhoogt dit risico al snel. Daarom is het belangrijk om lekken zo snel mogelijk aan te pakken. Dit kan met bandensealant Ride-On Tire Protection.
Bijkomend voordeel: het balanceert ook, zelfs op hoge snelheden.

Waarom Ride-on

 • Veilig en zorgeloos motorrijden
 • Geen trillingen, ook niet bij hoge snelheden
 • traditioneel balanceren is niet langer noodzakelijk
 • Geen ontsierende loodjes meer nodig

Sealant op gelbasis

Ride-On is een hightech gel, verrijkt met speciale aramidevezels die zes keer sterker zijn dan staal. Het zorgt voor een preventieve bescherming tegen lekke banden en is ontwikkeld om gaten te dichten tot 6,4 mm doorsnee in het loopvlak van de band. Bij een lek wordt de gel door centrifugale krachten in de band in het lek geduwd. De vezels zorgen daar voor een permanente dichting, vrijwel zonder drukverlies.

Comfortabel en veilig op weg

Ride-On:

 • beschermt uw banden preventief tegen lekkages.verlaagt de temperatuur in uw banden met 7%. Dit verlengt de levensduur en vermindert het risico op een klapband.
 • voorkomt gevaarlijke situaties als gevolg van een lekke band en werkt gedurende de gehele levensduur van de banden.
 • balanceert banden continu voor een comfortabele rit, tevens vermindert de rolweerstand van banden door een perfecte balans.
 • de motor formule is werkzaam tot 300 km/uur.

De gel vormt een sealende laag in de band die zich hecht aan het loopvlak. Het verlaagt de temperatuur in de band en vermindert porositeit, waardoor de banden langer op juiste spanning blijven en minder snel slijten. Daarnaast balanceert het de band/velg-combinatie op hydrodynamische wijze. Zelfs op hoge snelheden, tot wel 300 km/u. Geen trillend stuur of wiebelende banden meer en geen ontsierende loodjes meer nodig. De gel blijft vloeibaar en werkzaam gedurende de hele levensduur van de band en hardt niet uit. Het is zo ontwor- pen dat het blijft zitten waar het hoort, ook bij stilstand of het wisselen van banden, dus geen geknoei.

Hoe werkt het

 • Ride-On dicht binnen enkele seconden met minimaal drukverlies 95% van alle gaatjes tot 6,4 mm diameter in het loopvlak van de band.
 • Ride-On balanceert continu, op hydrodynamische* wijze, de band/velg combinatie. Hierdoor wordt de rolweerstand geoptimaliseerd en gaan uw banden gemiddeld 25% langer mee.
 • Ride-On beschermt de binnenzijde van uw velgen en banden tegen alle vormen van roest en corrosie.
 • Ride-On vermindert de porositeit van banden met 500%. Banden behouden langer een juiste span- ning, waardoor brandstofverbruik en bandenslijtage vermindert.
 • Ride-On werkt bij temperaturen van -40̊C tot 100̊C. Ride-On kan worden toegepast in combinatie met TPMS (bandendrukmeetsysteem) sensoren.
 • Ride-On is biologisch afbreekbaar, eenvoudig met water te verwijderen, bevat geen carcinogene chemi- caliën en is niet brandbaar.

Meer veiligheid, minder kosten

Ride-On bestaat sinds 1996 en is sinds kort ook in Europa verkrijgbaar. Het bedrijf biedt eenbrede productlijn met formules voor verschillende types voertuigen, van fiets tot motor, vanpersonenauto tot vrachtwagen en van skelter tot zware tractor. Stuk voor stuk dragen deze producten bij aan meer veiligheid op de weg, minder kosten voor de gebruiker en minder be- lasting van het milieu. Steeds meer bedrijven, particulieren en bandenservicepunten kiezen voor de voordelen van een bandensealant en balanceergel in één formule.

Video: Ride-on in motorbanden

Lees nog meer op www.ride-on.eu